Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 9 Απριλίου 2016

H επιστροφή των τζεντάϊ… η μάλλον, των… τσεπάϊ.


Ημέρα επίσημων ανακοινώσεων για το νέο - παλιο σχήμα είναι η σημερινή καθώς οι  Καρατζαφέρης και  Μπαλτάκος παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, (ξενοδοχείο Athens Plaza)  όπου και παρουσίασαν το όνομα και οι βασικές αρχές του νέου σχήματος.
"Εθνική κΕνότητα" είναι το όνομα του κατασκευάσματος των  Γιώργου Καρατζαφέρη και  Τάκη Μπαλτάκου, και η έδρα του θα βρίσκεται επί της Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου.
  Με το ερώτημα "ως πότε" καλούν τους πολίτες να συνταχθούν με την Εθνική Ενότητα, καθώς -όπως αναφέρουν- "η χώρα είναι υπό ξένη κατοχή επί έξι χρόνια", έχει αρνητική ανάπτυξη και αμείωτη ανεργία, ενώ καταστήματα κλείνουν, αγρότες υποφέρουν, μικρομεσαίοι αφανίζονται, συντάξεις απομειώνονται, ακίνητες περιουσίες απαξιώνονται.
" Η Ελληνορθόδοξη πολιτική μας ταυτότητα κάθε μέρα νοθεύεται και η Ορθοδοξία, η ψυχή της ψυχής μας, βάλλεται. Ως πότε;" ανέφεραν στην παρουσίαση του κόμματός τους.
Οι Καρατζαφέρης και Μπαλτάκος παρουσίασαν τα επτά κρίσιμα, κατά το κόμμα τους, ερωτήματα προς τον ελληνικό λαό υπό μορφή διακήρυξης του νέου κόμματος!
"Η χώρα σήμερα δεν έχει σύνορα και ξένες ΜΚΟ έχουν υποκαταστήσει το κράτος. Ως πότε;" επισημαίνουν ως προς το προσφυγικό, ενώ ρίχνουν τα βέλη τους και στην αντιπολίτευση, στοχεύοντας στο κενό που υπάρχει στο εκλογικό σώμα. "Η χώρα δεν έχει πραγματική αντιπολίτευση σε κανένα κύριο ζήτημα. Ως πότε;" τονίζουν, λες και αυτοί προέρχονται από παρθενογένεση.
Αυτοανακηρύχθηκε λοιπόν ως συνήθως ο Καρατζαφέρης  ως πρόεδρος, και διόρισε τον Μπαλτάκο ως γενικό γραμματέα.  Οι δυο τους τονίζουν ότι θα πρόκειται για ένα καθαρόαιμο δεξιό κόμμα που θα επιχειρήσει να καλύψει τον χώρο ανάμεσα στη ΝΔ και το Λαϊκό Σύνδεσμο και θα απευθύνεται  στην παραδοσιακή βάση της ΝΔ. Καρατζαφέρης και Μπαλτάκος, άλλωστε, τονίζουν ότι υπάρχουν πολλοί ψηφοφόροι που προβληματίζονται από την κεντρώα στροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Επίσης, στοχεύουν στους δεξιούς ψηφοφόρους που με αυξανόμενους ρυθμούς απέχουν από τις κάλπες.
Σε ερώτηση για το αν μιλούν με πρώην στελέχη της ΝΔ, όπως με τον Γιάννη Μιχελάκη και τον Αργύρη Ντινόπουλο, απάντησαν θετικά, λέγοντας, μάλιστα, ότι μίλησαν μαζί τους και χθες. Θετική ήταν η απάντησή τους και στο ερώτημα για το αν συνομιλούν με διαγραφέντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
Αρνήθηκαν, ωστόσο, να απαντήσουν σε ερώτηση για το αν τους έχουν ενθαρρύνει στελέχη της ΝΔ να προχωρήσουν στη δημιουργία της εν λόγω κίνησης.
«Θα είμαστε η συνέχεια της ΕΡΕ και της ΝΔ του Αβέρωφ και του Καραμανλή» Θέλοντας να δώσουν το στίγμα του νέου αυτού κόμματος, Μπαλτάκος και Καραζαφέρης τόνισαν ότι «θα είμαστε η συνέχεια της ΕΡΕ και της ΝΔ του Αβέρωφ και του Καραμανλή». ( Τώρα τα πιάσαμε τα λεφτά μας ).
Σε ερώτηση για το αν τους αφορούν οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής, οι επικεφαλής του νέου κόμματος είπαν ότι «είναι δικοί μας άνθρωποι, δεξιοί ψηφοφόροι, βεβαίως μας αφορούν». «Δεν μπορείς να αγνοείς το 7% του λαού», κατέληξαν.
Όσον αφορά τον ιδεολογικό προσανατολισμό του νέου αυτού κόμματος, οι πρωτεργάτες κάνουν λόγο για ένα κόμμα τύπου Σαρκοζί ή σαν αυτό των Γερμανών Χριστιανοκοινωνιστών, ενώ η ρητορική του θα είναι αντιμνημονιακή και ευρωσκεπτικιστική. Μάλιστα, ο Γιώργος Καρατζαφέρης έχει χαρακτηρίσει το νέο αυτό κόμμα «ΣΥΡΙΖΑ της Δεξιάς».
Και αυτό γιατί το νέο κόμμα θα χτιστεί βάσει του οργανωτικού μοντέλου του ΣΥΡΙΖΑ της περιόδου των συνιστωσών και θα υπαχθούν σε αυτόν υφιστάμενα κόμματα, κινήσεις, οργανώσεις και στελέχη που θα προέρχονται αποκλειστικά από τον χώρο της Δεξιάς και της ακροδεξιάς.
Σύμφωνα με τους ιδρυτές του κόμματος, «προβληματίζεται από την κεντρώα στροφή Μητσοτάκη», αλλά και στους ψηφοφόρους της Κεντροδεξιάς, οι οποίοι με αυξανόμενους ρυθμούς απέχουν από τις κάλπες χωρίς να επιλέγουν τους ΑΝΕΛ ή τη Χρυσή Αυγή. Υπ’ αυτήν την έννοια, φιλοδοξούν όχι μόνο να εκφράσουν τους πολίτες που σήμερα δεν ψηφίζουν αλλά και να αποσπάσουν ακροατήριο από Ν.Δ., ΑΝΕΛ και Χ.Α.
Ο εκλογικός τους στόχος, αρκετά φιλόδοξος, είναι ένα 5-7% και λένε ότι εάν είναι στη Βουλή θα κινηθούν υπέρ της συγκρότησης κυβέρνησης με δεξιό-κεντροδεξιό στίγμα.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γνωμη μου ειναι οτι και αυτο το κομμα θα κανει αλλη μια "τρυπα στο νερο"

Αριστερός Πατριώτης είπε...

Καλά ρε παιδιά, εσεις που ρο ιχνος σας δεν το ξερει ουτε η μάνα σας, τι ζόρι τραβατε με την " Εθνικη Ενότητα";
Μηπως κατσου ετσουξε κανενα ΣΥΡΙΖεικο η ΝΔ κωλαράκι και αρχισατε την αρνητικη διατταγμενη υπρεσία και εργολαβία;

Οτι και νa λένε καποιοι αφαντοι σαν κι εσας, κι ο τι λαθη και νακανε ο Καρατζαφερης, αυτος εχει καθορισει την πολιτικοιδεολογικη ατζεντα για 10 χρόνια τωρα...

...και στην ουσια η Κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η Χρυση Αυγη, και αλλοι, ακολουθούν αυτα τα ιχνη, ασχετο ixnos...

Mεχρι κι ο Τσιπρας προχτες μίλησε για την " Ελλαδα που διδαξε πολιτισμό και ιστορία" στην Ευρωπη...Ποιoς ταχει πρωτοπει αυτα;
Λοιπον, αντε καντε καμμια βουτια στο Φλοισβο, γατακια...

Αριστερος Πατριωτης -www. aristerospatriotis.blogspot.com

Ixnos είπε...

Ωραίο το παραλήρημα σου. Πάλι τα έτσουξες;

Ανώνυμος είπε...

Παράτα τον γραφικό ρε ixnos. Άκου αριστερός πατριώτης. Οι αριστεροί είναι όλοι προδότες.

Related Posts with Thumbnails