Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Γιώργο....Όταν δεν έχεις …αρχίδια, μην μπαίνεις σε… μπουρδέλο.



Διαβάσαμε στο tovima το άρθρο του Καρακούση και γελάσαμε .

Γράφει….. Οι παλαιότεροι πρωτοσυναντήσαμε τον Γιώργο Καρατζαφέρη στα μέσα της δεκαετίας του 80. Αντιπάλευε, υποτίθεται τότε, το μονοπώλιο της κρατικής τηλεόρασης. Είχε ενταχθεί σε ένα υποτιθέμενο μηχανισμό αντιπροπαγάνδας κόντρα στην επίσημη του ΠαΣοΚ.
Γύριζε στους δρόμους με μια κάμερα και έφτιαχνε δικό του δελτίο ειδήσεων, το οποίο «πουλούσε» στη συνέχεια σε κασέτες. Φαινόταν το εγχείρημά του αστείο, αλλά εκείνος έδινε εικόνα μαχητή της ελεύθερης ενημέρωσης.
Κάπως έτσι έστησε μια πρώτη βάση για το τηλεοπτικό κανάλι που ακολούθησε όταν «άνοιξε» η τηλεοπτική αγορά.
Ο λόγος του πάντα τραχύς, βαθύτατα λαϊκιστικός και μόνιμα επιθετικός.
Με τον καιρό έφτιαξε σχολή ακροδεξιού και εθνικιστικού λόγου, ο οποίος μπολιάσθηκε με τον νεοφιλελεύθερο νέο
δημοκρατικό και έφτιαξε ένα κράμα που ακόμη επηρεάζει το μεγάλο κόμμα της κεντροδεξιάς.
Τιμητής από τα πρώτα κοινοβουλευτικά του βήματα, καταγγελτικός από τους λίγους, εύκολος σε κρίσεις και σχολιασμούς, έφθασε να επηρεάζει πολλούς απλούς λαϊκούς ανθρώπους.
Αργότερα με την εκλογή του Χριστόδουλου στην Αρχιεπισκοπή ενδύθηκε στολή καλού χριστιανού, πρωτοστάτησε σε εκείνη την ηθικολογική, θρησκευτική και εθνικιστική στροφή της ελληνικής κοινωνίας με τις λαοσυνάξεις, τις ταυτότητες και τα λάβαρα στα χρόνια του Σημίτη.
Κάπως έτσι, μετά τις εκλογές του 2000,έστησε το ΛΑΟΣ, ως έκφραση εθνικιστικού και θρησκευτικού λαϊκισμού.
Θέτοντας υποψηφιότητα για την υπερνομαρχία της Αττικής το 2002 μέτρησε δυνάμεις και δυνατότητες. Και ανάμεσα στ' άλλα έβαλε και τη Χρυσή Αυγή στο παιγνίδι. Το ψηφοδέλτιό του κοσμούσαν διάφορα αστέρια της νεοναζιστικής οργάνωσης.
Με το 14% που απέσπασε απελευθερώθηκε πλήρως και μετατράπηκε σε ένα ιδιότυπο κήρυκα ηθικολογίας, εθνικισμού, σκανδαλοθηρίας και βεβαίως υπερασπιστή της τάξης. Ποιός δεν θυμάται το καλοκαίρι του 2002 να γυρνάει τα κανάλια και να υποδεικνύει πιθανές κρυψώνες τρομοκρατών.
Τώρα αποκαλύπτεται ότι υπηρετούσε με πίστη το τετράπτυχο πατρίς, θρησκεία, οικογένεια και μίζες.
Το πρωί μακρύ σταυρό, όρκους πίστης στην πατρίδα, την Εκκλησία και το έθνος και το βράδυ ένας Θεός ξέρει τι διαδρομές ακολουθούσε.
Η περίπτωση Καρατζαφέρη είναι απολύτως διαβρωτική της όποιας εναπομείνασας αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος.
Οι εισαγγελείς αποκαλύπτουν τώρα ότι αυτός ο μέγας ηθικολόγος κορόιδευε την κοινωνία με τον χειρότερο δυνατό τρόπο.
Την ώρα που υποτίθεται ότι κήρυττε λόγο αληθείας έβαζε βαθιά το χέρι του στο βάζο με το μέλι.
Και μετά τις αποκαλύψεις ούτε φωνή,ούτε ακρόαση.
Πάει κάτι να ψελλίσει, αλλά επί της ουσίας προσπαθεί να κερδίσει χρόνο.
Ο κ. Καρατζαφέρης οφείλει να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό.
Όσο το αποφεύγει θα παραδίδεται στη χλεύη και στην περιφρόνηση των πολιτών.
Για να τελειώνει αυτό το παραμύθι που …όλοι πέφτουν από τα σύννεφα έχουμε να πούμε τα εξής.

Κανένας δεν γνώριζε τι συνέβαινε; Eαν πήρε ο Καρατζαφερης τόσα όσα του αποδίδουν ,πόσα πήραν οι κατά καιρούς υπουργοί και υφυπουργοί ;Είκοσι χρόνια η μίζα πήγαινε σύννεφο και αυτοί απλώς υπέγραφαν συμβάσεις ; Δεν έλεγχαν τίποτα; Οι πρωθυπουργοί; Τα… ΚΥΣΕΑ κ.λ.π ; Δεν έβλεπαν τα ποσά που φτερούγιζαν στα κεφάλια τους ; Κανένας δεν αναρωτήθηκε και δεν ήξερε τίποτα για τον φόνο;   Όταν τον ξεζούμιζαν οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι για να τον βγάζουν μέρα νύχτα στα κολοκάναλα τους αυτός δεν έπρεπε όπως όλοι οι «δάσκαλοι» του, από κάπου να τα ….αντικαταστήσει; Και μην μας πουν ότι όλα αυτά γινόταν για την ενημέρωση του κοσμάκη , γιατί θα …ξεράσουμε.
 Π.χ μια μόνο αγριοπουτάνα δημοσιογραφίνα που «παίζει παντού» του γύρευε 100.000 για να τον «παίξει».
Του τα έσπρωξαν οι εργολάβοι;
NΑΙ του τα έσπρωξαν ΧΟΝΤΡΑ  …για… προεκλογικά έξοδα, όπως σε όλο το πολιτικό φάσμα διότι πρέπει  να υπάρχει υπερκομματική συναίνεση για όσα πρόστυχα, αντεθνικά, και βρώμικα, θέλουν να περάσουν ως νόμο προς όφελος τους στην βουλή.
Για αυτούς δεν υπάρχουν κόμματα αλλά μέσα εξυπηρέτησης που αμείβονται - μιζάρωνται  ανάλογα με τα ποσοστά τους. Ποιος νομίζετε ότι πλήρωσε τις προεκλογικές γιγαντοαφίσες; Ο… Καρατζαφέρης; Και δεν ήταν ο μοναδικός εργολαβο-ωφελημένος.
Έχει ofshοrre. εταιρίες; NAI έχει και άλλες εκτός από αυτές που δήθεν ανακάλυψαν, όπως ΟΛΟΙ. Απλά των άλλων μπορεί να μην τις μάθουμε ποτέ, η όταν εξυπηρετεί το σύστημα.
Τ ενάμιση εκατομμύριο η τα έξη, η που του βγάζουν, είναι …φραγκοδίφραγκα. Η περιουσία του αποτιμάτε πάνω από εκατό.
Του …Λαλιώτη η του μητσοτακεϊκου π.χ δεν μας είπε κάποιος πόση είναι.    
Θα ανοίξει το στόμα του; ΟΧΙ, γιατί φοβάται ποιο πολύ …και από τον Καραμανλή.
Τον Καρατζαφερη τον αγαπούσαν όσο είχε την βουλευτική δύναμη να τους κάνει τις εξυπηρετήσεις. .Μόλις του πήραν την Αγία τριάδα Βοριδη, Μπουμπουκο, Πλευρη, οι  ΕΡΓΟΛΑΒΟΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ  , γιατί του την πήραν ,ήταν αναμενόμενο… ότι …θα πάει στον κάδο.
 Τα εξαγορασμένα πολιτικά φρούτα δεν έχουν έστω την ηθική ευθύνη για τα όσα αποδίδουν ότι  έπραξε ο μέχρι χθες αρχηγός τους; Μπορεί να μας πει ο Bορίδης που λένε ότι παρέδωσε το σχέδιο για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και δεν …αυτοκτονούμε ομαδικά ως λαός, πόσο του στοίχησε η κατά καιρούς προεκλογική εκστρατεία του και που βρήκε τα πολλές εκατοντάδες χιλιάρικα; Πουλώντας ..κουλούρια;
Εμείς είμαστε οι τελευταίοι που θα στηρίξουμε την ..παρθενιά του Καρατζαφέρη, αλλά…. δεν αντέχουμε να βλέπουμε ότι έπεσαν όλοι από τα… σύννεφα.
Όλοι τα πήραν, όλοι τα παίρνουν, και θα συνεχίσουν να τα παίρνουν, μέχρι να υπάρξει κράτος με πραγματική διαφάνεια .Δηλαδή ποτέ.
Και κάτι τελευταίο. Για να συνιστά η μεταβίβαση ενός ποσού δωροδοκία πρέπει να υπάρχει αθέμιτος σκοπός. Δηλαδή το δημόσιο πρέπει να αποδεικνύεται ότι ζημιώνεται με κάποιο τρόπο. Είτε επειδή ο εξοπλισμός που αγοράστηκε δεν εξυπηρετούσε ανάγκες, είτε επειδή αγοράστηκε σε μη συμφέρουσα τιμή για το δημόσιο και δίχως τις νόμιμες διαδικασίες, είτε επειδή ήταν ελαττωματικός κτλ. Αν τίποτα από αυτά δεν συμβαίνει και η “μίζα” δίνεται εθιμοτυπικά (κάτι σαν πουρμπουάρ) σε αυτόν που υπογράφει την σύμβαση τότε το μόνο θέμα που προκύπτει είναι της φορολόγησης.
Με αυτό το σκεπτικό γλύτωσαν ΟΛΟΙ, γιατί, άντε να αποδείξεις το …αντίθετο. .



Επιβαρυντικό το πόρισμα για Γ.Καρατζαφέρη - Θα ελεγχθεί για τρία κακουργήματα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails